Framtidens chef och resiliens

Framtidens chef rekryterar till ett team inte bara en tjänst, varför behöver chefen ha koll på individens resiliens?

Vi delar gärna med oss av några tips för att bli lite klokare över vad som behövs av en chef för att vara en ledare idag och imorgon. I detta inlägg tittar vi på vad begreppet resiliens kan addera till ditt ledarskap. Är du som chef nyfiken och vill veta mer?

I vår allt mer snabbrörliga omvärld behöver du ha koll på begreppet resiliens. I den korta versionen handlar det om, psykologisk motståndskraft som är förmågan att mentalt eller känslomässigt hantera en kris eller att snabbt återgå till situationen före krisen. Hur ofta ställer du frågan till individerna i ditt team, på vilket sätt de har behov av att få återhämta sig för att klara av stress vid en förändring,  detta är helt avgörande i vår föränderliga värld och i ditt framtida ledarskap.

Resiliens ger människor styrkan att ta itu med problem direkt, övervinna motgångar och gå vidare med sina liv. I kölvattnet av storskaliga trauman som terrorattackerna, naturkatastroferna och covid-19-pandemin visade många individer de beteenden som kännetecknar motståndskraft – och de upplevde färre symtom på depression som ett resultat.

När du som chef vet vad resiliens är, och hur du identifierar det hos människor, har du mycket att vinna i framtida rekryteringar. Det hjälper dig att hitta rätt kandidater och att bygga hållbara team!

Goda relationer, tacksamhet och en positiv inställning till livet betyder dessutom att du som chef har en ökad resiliens och kan inspirera ditt team till detsamma.

För att lyckas i rekrytering-  Se till att utveckla självledarskapet i ditt team! Det skapar inte bara möjlighet för utveckling, det frigör också dig och ditt teams fulla potential.

Vi hjälper er att komma igång med konkreta tips och tillvägagångssätt.

Kontakta vår konsult susanne@nordhconsulting.se

#jaktenpåtalangerna #rekrytering #ledarskap #resiliens #arbetsgivarvarumärke #vinnandeteam #framtidenschef #arbetsmiljö #självledarskap #nordhconsultingab #eiacademy