Ikea blev utsedd till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021

IKEA är 2021 utsedd till ”Sveriges mest attraktiva arbetsgivare” av Randstad Employer Brand resarch

Detta är ett resultat av en undersökning som bygger på allmänhetens åsikter och som hjälper arbetsgivare att forma sitt varumärke.  Detta sammanställer Randstad Employer Brand Research varje år, världens största oberoende employer branding-undersökning. I årets Randstad Employer Brand Research undersöktes även covid-19-pandemins inverkan på arbetsmarknaden.

Vad värdesätter svenska folket allra mest när de väljer företag att arbeta för? Den frågan ställer Randstad Employer Brand resarch.

Hur lyckades Ikea vinna i år igen, finns ett recept för att locka och få behålla rätt kompetens?

Deras varför är tydligt, att dem finns till för kunder och medarbetare, säger HR chefen vid prisutdelningen.

En nyckel till deras framgång är att deras medarbetare är ambassadörer för varumärket. Deras medarbetarna ska känna sig hemma och att dem får ta med sitt hela jag till jobbet och vara inkluderande.

Pandemi året har varit tufft för alla även för Ikea, det dem praktiskt har gjort är att snabbt ställa om sina tjänster och kompetensutveckla medarbetare för att kunna hjälpa varandra och jobba tillsammans. Fokus under pandemin hos Ikea har varit på medarbetare och kunders hälsa och att ge rätt förutsättningar som ökar känslan av välbefinnande.

Varför är Employer Brand viktigt? Jo, det handlar om ditt varumärke som arbetsgivare. Det baseras på uppfattningen av dig bland dina tidigare, nuvarande och potentiella medarbetare, kandidater, samarbetspartners och andra intressenter. Med dina värderingar, din kultur och din arbetsmiljö erbjuder ditt arbetsgivarvarumärke ett löfte som, om det uppfylls, kan ge hög avkastning på investeringen. Källa Randstad Employer Brand Research.

Kompetensförsörjning är en stor  utmaning för många företag och då behövs satsningar för att vara en attraktiv arbetsgivare men även för att behålla och utveckla de som redan finns i organisationen. Vilka behov och utmaningar står ni inför?

Nordh Consulting hjälper er att utveckla ert varumärke för att sedan rekrytera rätt kompetens och ledarskap som tar er i rätt riktning framåt. ”Vi vet att känslan driver människor och det är människorna hos er som driver utvecklingen framåt”.

#ledarskap #självledarskap #employerbrand #rekrytering #nordhconsultingab #emotionellintelligens #välbefinnande #eiacademyse

källa: Randstad Employer Brand resarch