Konferens med Varbi rekrytering i Trollhättan

Reflektion efter en intensiv konferens om rekrytering med Varbi i Trollhättan. Där den absolut bästa lärdomen var från föreläsningen om inkluderande rekrytering – vad innebär det? Att behandla alla likvärdigt och att inte diskriminering förekommer.
Alla kan ju inte läsa och ta del av annonser för att söka sitt drömjobb om man har en funktionsnedsättning. Att få lyssna till föreläsaren Niklas Karlsson med synskada som sin funktionsnedsättning, där han delade med sig av sina erfarenheter med humor och glimten i ögat i ett nedsläckt folkets hus.
Han inleder med att säga,
– ser ni något?
– inte jag heller!
Sedan fortsatte han fängsla oss med humor och allvar för att få oss förstå att olikheter kan bidra fast på olika sätt, så fantastiskt och berikande. Applåderna han rev ner var han värd varenda en, han har hittat sin mission i livet. Tveka inte att boka in honom om din organisation behöver få höra om hur vi och han kan hjälpa oss att göra livet enklare i både system och beteende för de som har en funktionsnedsättning.